Snabblån ger pengar på kontot samma dag

Alla har vi olika förutsättningar och livsstilar, men oavsett hur man lever eller vad man är van vid så finns det saker som kan hända oss alla där ekonomin får sig ett slag. Det kan vara en sådan pass enkel grej som att man missat en räkning vid flytt, eller att bilen helt plötsligt gått sönder och mekanikern kräver hutlösa belopp i betalning. Ja, oförutsedda saker kan helt enkelt hända oss alla – och ibland kan det slå hårdare än man tror. Att vara skyldig någon pengar är aldrig kul, eller att känna hur snaran dras åt när hyran skall betalas. Men lyckligtvis finns det faktiskt ett sätt att undvika att hamna i en skuldfälla på, genom att ta ett snabblån. Det låter kanske motsägelsefullt när du först läser det, att ta snabblån för att betala skulder eller avgifter – men faktum är att det inte alls är som media målar ut. Att ta ett snabblån är för många en bra sista utväg, och om man samtidigt vet att man får in pengar vid nästa lön eller något annat tillfälle så är det inget fel i att tillfälligt låna några tusenlappar för att klara månaders budget. Dessutom är nu för tiden räntorna så pass billiga, och reformer samt förändring har gjorts hos låneföretag att det inte längre är skojarfasoner eller fula knep för att få dig att låna ännu mer.

Låna med direkt utbetalning

Rank Sms lån Utbetalning till Bank-ID
1 Bra mikrolån hos Folkia Folkia Nordea Ja Låna nu
2 Bra mikrolån hos Vivus Vivus Handelsbanken

Nordea

Ja Låna nu
3 Bra mikrolån hos Mobillån Mobillån Nordea Nej Låna nu
4 Bra mikrolån hos Nanokredit Nanokredit Nordea Nej Låna nu
5 Bra mikrolån hos Risicum Risicum Nordea

Handelsbanken

Danske Bank

Ja Låna nu
6 Bra mikrolån hos Lånbutiken Lånbutiken Nordea

Handelsbanken

Danske Bank

Ja Låna nu
7 Bra mikrolån hos ViaConto ViaConto Nordea Ja Låna nu
8 Bra mikrolån hos Easycredit Easycredit Nordea
Danske Bank
Ja Låna nu
9 Bra mikrolån hos Smspengar Smspengar Handelsbanken
Nordea
Danske Bank
Nej Låna nu
10 Bra mikrolån hos Meddelandelån Meddelandelån Nordea
Handelsbanken
Nej Låna nu
11 Bra mikrolån hos Kundfinans Kundfinans Nordea Ja Låna nu
12 Bra mikrolån hos Expresskredit Expresskredit Nordea
Danske Bank
Ja Låna nu
13 Bra mikrolån hos Trustbuddy Trustbuddy Danske Bank Ja Låna nu
14 Bra mikrolån hos Vippi Vippi Nordea Ja Låna nu
15 Bra mikrolån hos Ferratum Ferratum Nordea Ja Låna nu
16 Bra mikrolån hos Kredit 365 Kredit 365 Nordea Nej Låna nu

Snabblån nu för tiden är med andra ord en helt legitim bransch, och många stora banker har till och med börjat erbjuda det. Det som kan vara svårt innan man tar ett snabblån är dock veta vart man egentligen ska vända sig, och hur fort pengarna kommer in på kontot. Om man tidigare aldrig har tagit ett lån kan det med andra om vara lite klurigt att komma igång. Nu för tiden finns det dock många låneföretag där man kan ta snabblån via både sms och via sin dator. Man har dessutom pengarna på kontot samma dag, och det enda som står mellan dig och lånet är en liten ansökan samt hos vissa företags en kreditupplysning. Beroende på vart man vänder sig så ser också reglerna lite annorlunda ut, och många låneinstitut erbjuder helt räntefria lån första gången man tar ett snabblån. Du kan med andra ord ha pengarna på kontot efter lunch om du ansöker om lånet på morgonen, och sen får du en faktura hemskickad som ska vara betald inom den avsedda perioden. Det skiljer sig alltså inte nämnvärt med hur det går till att köpa någonting och få en faktura hemskickad, busenkelt alltså.

Det finns som tidigare nämnt massvis med låneinstitut och företag som erbjuder snabblån och smslån. Vilka som är bäst är lite svårt att svara på, men det kan vara rekommenderat att kolla upp olika alternativ, räntor och betalningsvillkor innan du tar ditt lån. På så sätt undviker du otrevliga överraskningar och avgifter man inte räknat med. Sen gäller även principen ”sunt förnuft” som med mycket annat, du bör alltså vara säker på att du kan betala tillbaka lånet innan du ansöker om det – annars blir det lätt en ond cirkel.

Så om du befinner dig i en liten ekonomisk knipa, där alla kan hamna ibland – överväg ett snabblån. En lösning på ett tillfälligt problem helt enkelt.